Accesibilitate

Muzeul Farmaciei este găzduit de o clădire-monument istoric, cu numeroase trepte interioare și diferențe de nivel. Datorită limitărilor impuse de spațiu și legislația de protejare a monumentelor, muzeul nu este adaptat pentru persoanele cu dezabilități motorii. Persoanele cu deficiențe de vedere pot utiliza ghidul audio și zonele de activitate interactivă (care se bazează pe pipăit și miros). Pentru ca preșcolarii să poată vedea în interiorul tuturor vitrinelor (unele amenajate în mobilier de epocă), le punem la dispoziție înălțătoare mobile. Datorită dimensiunii reduse a sălilor, accesul este limitat la 100 de persoane, ghidajul se face cu grupe de maxim 30 de persoane, iar atelierele se realizează cu maxim 20 de participanți. Muzeul Farmaciei nu beneficiază de parcare proprie, însă parcarea publică cu plată din Piața Unirii se află foarte aproape, la cca. 50 m.

Servicii

AUDIOGHID
Vizitatorii beneficiază de audio ghid gratuit, în română și engleză, accesibil prin wi-fi de telefonul propriu. Vă recomandăm să dispuneți de căști, pentru a nu-i deranja pe ceilalți vizitatori.
Audioghidul poate fi accesat gratuit și în afara muzeului.
.
BROȘURI DE SALĂ
Alternativ, oferim gratuit, pentru consultare în timpul vizitei, broșuri în limbile română, engleză și maghiară LINK. În cadrul muzeului există toaletă, dar pentru suveniruri vă invităm ”în vecini”, la Cărturești.