AcasăEvenimenteInaugurarea muzeului

Inaugurarea muzeului

Date:

ASEMANATOARE

ARHIVA

Cu mare bucurie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să participați la inaugurarea noului Muzeu al Farmaciei, care va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, în inima orașului Cluj-Napoca.

Muzeul Farmaciei, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice, își redeschide porțile după o perioadă de renovare și extindere. Această oază de cunoaștere adăpostește peste 7000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania. Vă vom ghida prin galerii unde veți putea admira aparatură medicală veche și artefacte prețioase, ce reflectă atitudinea față de sănătate și boală de-a lungul secolelor. Locația noastră, Casa Hintz, cu decoruri farmaceutice unice din secolul XVIII, reprezintă spațiul ideal pentru a explora acest segment fascinant al istoriei. Vă vom purta prin officina, sala unde se vindeau produsele, camera materialis, laboratorul și alte spații care reconstituie atmosfera unei farmacii tradiționale.

De la ora 12 organizăm o conferință de presă, de la 13 vernisajul cu reprezentanții MNIT, actualul proprietar al clădirii, dl. Georg Hintz, reprezentanți ai Asociației Internaționale Aromas Itinerarium Salutis și personalități ale lumii culturale clujene. De la ora 17 porțile muzeului vor fi deschise pentru toți doritorii, până la ora 22.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm și să sărbătorim împreună acest moment important din istoria muzeului și a orașului nostru.